“TOR ZA OVCE”!!!!!

Dopis koji se nalazi ispod crte, danas šaljemo svima za koje smatramo da ih treba informirati, očekujući podršku kako branitelja, tako i institucija!

Unaprijed se zahvaljujemo na datoj podršci!!

__________________________________________________________________________

Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja,

….pa zar u „toru za ovce“??

Thompson, jučer, na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja, punim pravom poručuje: „ ne dajte nikome da nam pokvari ovaj dan“!!

Ali…..naravno uvijek postoji barem jedno, ali!!??

Što učiniti kad pojednici zbog svoje samovolje, nepoštivanja dogovora, rješanja u pisanom obliku od mjerodavnih institucija, u kojem ih se obavezuje na određene postupke ,  ipak uspiju u svojoj nakani??

KDVDR Botinec je na jučerašnji dan, organizirao u suradnji sa gospodinom Vranjicani Pavlom, projekciju dokumentarno-ratnih filmova za članove Kluba i građane naselja Botinec. Na taj način smo skromno htjeli proslaviti naš veliki praznik i podsjetiti  sve one koji vrlo  lako zaboravljaju,  da se mi nismo „igrali“ Domovinskog rata, da je on bio stvaran i tražio je svoje žrtve.

Na popisu u podnožju Spomen obilježja poginulim braniteljima Botinca, na Trgu botinečkih banitelja, se nalaze trinaestorica mladića koji su dali život za našu današnju Hrvatsku. Zaslužili su minimum poštovanja kao i mi koji smo imali sreću, te smo danas u mogućnosti organizirati i proslaviti svaki praznik Lijepe naše!.

Zato poručujemo, DOSTA!!

Ne dozvoljavamo da nas se ponizuje, šikanira, provocira, ne bi li se izazvao incident o kojemu se može pisati i izvještavati,  uvijek i ponovo istim rječnikom….

“razvojačeni branitelji su“!!!!……

Naime, usprkos rješenju koje smo zaprimili od Tržnica Zagreb u kojemu stoji da možemo koristiti plato ispred zgrade Tržanica Zagreb od 15-24 sata na jučerašnji dan, usprkos dogovoru u vidu
kompromisa između direktora Tržnica Zagreb, gospodina Filipa Borca, rukovoditelja SNL gospodina Josipa Brčića, predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad, gospodina Jadranka Baturića, te predsjednika KDVDR Botinec, gospodina Rihtar Vladimira, to rješenje nije ispoštovano, kao ni dogovor.

Naš uvjet da sporna ugostiteljska terasa „može“ ostati na mjestu koje nije primjereno, jer se
nalazi preblizu Spomen obilježja, te se time ruši njegov dignitet, dogovoren je komprimis, sve zbog pritiska navedenih osoba prema KDVDR Botinec, njegovom  predsjedniku, te njihovog obećanja, da će se pridržavati dogovora o obaveznom izmještanju terase, na naš zahtjev određenih datuma, vrlo se brzo pokazalo da od tog kompromisa nema ništa.

Uklonjeni su stolovi, ali je ostala ograda koja zauzima površinu preko cijelog platoa, a koja prazna,
neodoljivo podsjeća na „tor za ovce“.


MI SMO PROJEKCIJU FILMOVA, IPAK ODRŽALI, USPRKOS POKUŠAJA ONEMOGUĆAVANJA, OKRUŽIVŠI KUPAMA I STOLICAMA „TOR ZA OVCE“!!

U prilogu Vam šaljemo fotografije kako je to jučer izgledalo, šaljemo Vam dokument u kojem  je vidljivo, zašto je sporni plato niveliran i u koju svrhu se može i smije upotrebljavati, rješenje Tržnica Zagreb u kojemu je vidljivo da je vlasnik pečenjarnice Botinec obavješten da mora izmjesti
ljetnu terasu, screenshot maila, poslan nakon razgovora u kojemu je sklopljen „kompromis“ između gore navedenih osoba, sa obećanjem i osobnom garancijom predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad. U  telefonskom razgovoru sa gospodinom Baturićem, koji je usprkos svom godišnjem odmoru, uljuđeno saslušao pritužbu na nepostupanje po dogovoru, obeĆavši da će vlasnik pečenjarnice „Botinec“ snositi posljedice ….držimo ga za riječ!


Oštro protestiramo zbog takvog odnosa prema braniteljima Botinca, a samim time i prema svim
braniteljima širom Lijepe naše.

Posebno protestiramo zbog nepoštivanja dogovora zainteresiranih strana i na odnos rukovoditelja SNL Tržnice Zagreb, Josipa Brčića kojega smo kontaktirali telefonom, očekujući njegovu intervenciju i rješavanje problema…međutim , njegov odgovor je glasio: „što me gnjavite i opterećujete sa tim, juha mi se hladi na stolu, ja ne moram sa vama uopće razgovarati“???

Dosta nam je da nas se može „POTJERATI U TOR ZA OVCE“, a ne snositi baš nikakve posljedice, dapače, obraćati nam se osornim tonom i neprimjerenim rječnikom, u pristojnom pozivu za
pomoć!!

ZAHTJEVAMO minimum poštovanja prema nama braniteljima.

Ovaj dopis ćemo zbog  razvoja situacije poslati na sve adrese gdje smatramo da možemo dobiti pomOP i podršku ili samo informirati, o izmještanju ljetne terase pečenjarnice „Botinec“.

ZAHTJEVAMO da se sporna ljetna terasa, u što je kraće mogućem vremenskom roku, izmjesti sa platoa ispod Spomen obilježja i da se više nikada, nikome ne izda slična dozvola, prvenstveno zbog pijeteta prema onima koji su dali najviše, svoj život!

Očekujemo Vaše očitovanje o neugodnom događaju i porućujemo da odustati nećemo od zahtjeva da se platooslobodi od stvari i roba, te konačno dobije svrhu za koju je i napravljen.

Također nećemo odustati od zahtjevanja da se prema nama postupa kao prema punopravnim, zaslužnim članovima društva, sa poštovanjem, jer smo najviše zaslužni za ovo što danas imamo…..a imamo jako puno.

IMAMO HRVATSKU!!

S poštovanjem, predsjednik KDVDR Botinec

Vladimir Rihtar

_____________________________________
Fotografije i dokumenti kojima potkrepljujemo apsurdnost situacije!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

Nakon nekoliko dana,

 

ZAHVALJUJEMO!!:-)

Ovaj unos je objavljen u News and politics. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na “TOR ZA OVCE”!!!!!

  1. miro napisao:

    daj se vise obratite sudu nemojte samo kukat u krajnje mogli ste isti taj dan zvati policiju i napravit prijavu zbog ne pomicanja ograde imao si sva odobrenja i od trznice i od onog iz opcine

  2. Vladimir napisao:

    Mi ne kukamo…mi se obraćamo uljuđeno, zakonski i pristojno na sve adrese koje možemo i moramo.I taj dan smo zvali policiju!Stigli su policajci iz VI policijske postaje, koji su učinili zapisnik o zatečenom stanju, tj. terasu koja po rješenju Tržnica Zagreb, nije bila maknuta do kraja, te je time nama bio onemogućeno kvalitetno korištenje prostora. nasilon micanje sa naše strane nije bilo moguće, jer nitko nema pravo uništavati tuđu imovinu, na kraju još bi na samo falioo da nas se razvlači po novinama……"poludjeli branitelji" porušili ogradu terase!!! Jedva se čekalo i mi imamo dojam da se takva incidentana situacija i htjela izazvati. Dakle, samo mirno, sve po zakonu i biti ćemo uporni. Ovdje obavještavamo članstvo i ostale zainteresirane da znaju u kojoj smo fazi …..nikako ne "kukamo" jer za to nema potrebe.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s