Onkološki pregledi za hrvatske branitelje i članove obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Grad Zagreb, Gradski ured za branitelje organizira specijalističke preglede pluća i bronha za hrvatske branitelje i članove obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s prebivalištem u gradu Zagrebu.
Navedeni specijalistički pregled ciljano je namijenjen ranom otkrivanju plućnih bolesti te prevenciji najčešćih malignih oboljenja koji čine jedan od najčešćih uzroka smrti prema podatcima koje je Gradski ured za branitelje objavio u Publikaciji „Uzroci smrti hrvatskih branitelja 15 godina poslije“.
Pregled uključuje:
Telerendgenogram pluća u dvije projekcije
Obradu plućne funkcije s bronhodilatacijskim testom
Mjerenje koncentracije CO u izdahnutom zraku
Pulsnu oksimetriju
Pregled i mišljenje pulmologa
Plućnu rehabilitacija u trajanju od 3 tjedna po preporuci liječnika (u slučaju utvrđene liječničke dijagnoze kronične opstruktivne plućne bolesti)
 
Pregledi će se obavljati u Poliklinici za bolesti dišnog sustava, Prilaz baruna Filipovića 11 i započinju u listopadu 2017.
Zahtjevi za preglede zaprimaju se u Gradskom uredu za branitelje na lokaciji Vodnikova 14, od ponedjeljka 02. listopada 2017. do popunjenosti kapaciteta, svaki radni dan od 08,00 do 15,00 sati.
Zahtjevu je potrebno priložiti:

Hrvatski branitelji prilažu:
-presliku osobne iskaznice
-presliku dokaza o statusu hrvatskog branitelja
 
Članovi obitelji prilažu:
-drugostupanjsko rješenje o pravu na obiteljsku invalidninu člana obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata/potvrda o statusu člana obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga i nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata
 
Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za branitelje, Vodnikova 14 ili na slijedeće brojeve telefona: 01/616 6282, 01/6100 342 ili 01 6100 389.
Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s